Whatsapp Image 2021 08 06 At 10.37.25 (1)

Griffioen verrast Van Koot in finale NK Rolstoeltennis

De NK Rolstoeltennis zijn ter bescherming van de spelers tegen het coronavirus achter gesloten deuren  van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen gespeeld. Jiske Griffioen (foto) en Tom Egberink kroonden zich tot de winnaars in het enkelspel.

De 36-jarige Griffioen maakte vorig jaar haar comeback in het rolstoeltennis. De voormalig nummer één van de wereld versloeg in de finale van het NK 2021 de torenhoge favoriet Aniek Van Koot in drie sets: 6-4 2-6 6-4.

In de groepsfase was Van Koot nog in straight sets te sterk voor Griffioen.

In het dubbelspel kregen Van Koot en Griffioen de titel in de schoot geworpen. Jinte Bos en Lizzy de Greef konden door een polsblessure van Bos niet aan de eindstrijd beginnen. In de groepsfase was het duo Van Koot/Griffioen wel al te sterk voor Bos en De Greef.

Het mannentoernooi werd helaas ook gedomineerd door opgaves. Maikel Scheffers kon in de finale niet aantreden tegen Tom Egberink. De winnaar van vorig jaar prolongeerde zodoende zijn titel zonder te spelen.

De finale van het dubbelspel werd door de blessure van Scheffers ook afgelast. Ruben Spaargaren en Carlos Anker profiteerden.

De finale bij de jeugd ging gelukkig wel tot de maximale drie sets. Robin Groenewoud was daarin met 6-3 4-6 10-5 te sterk voor Maarten ter Hofte.

Uitslagen
DE Jiske Griffioen – Aniek van Koot 6-4 2-6 6-4
DD Griffioen/Van Koot – Bos/De Greef w.o.

HE Tom Egberink – Maikel Scheffers w.o.
HD Anker/Spaargaren – Egberink/Scheffers w.o.

Jeugd
Robin Groenewoud - Maarten ter Hofte 6-3 4-6 10-5