Koolhof

Koolhof de beste in München

Wesley Koolhof heeft zijn zevende dubbeltitel in zijn loopbaan veroverd. Aan de zijde van gelegenheidspartner Kevin Krawietz was hij bij de BMW Open de beste door tussen de regenbuien in de finale Sander Gille en Joran Vliegen met 4-6 6-4 10-5 te verslaan.

Koolhof begon het seizoen met Lukasz Kubot als nieuwe partner. De samenwerking met de voormalig nummer één van de wereld bracht niet wat het tweetal wilde. Samen kwamen ze in zeven toernooien niet verder dan twee kwartfinales. Het Masters 1000-toernooi van Madrid komende week wordt dan ook het laatste evenement dat ze een team vormen.

Koolhof gaat verder met Jean-Julien Rojer, die op zijn beurt afscheid neemt van Marcelo Melo.

De titel met Krawietz bij het ATP 250-toernooi van München is de eerste van 2021 voor Koolhof, die plaats 13 op de mondiale dubbelranglijst inneemt. Vorig jaar werd de Duivenaar wereldkampioen met Nikola Mektic.