Kiki Bertens 2019 BNP Paribas Open DSC 6967 Original

Welcome to Miami

Will Smith rapte in 1997 de woorden: ‘Bouncin' in the club where the heat is on. All night, on the beach till the break of dawn. I'm going to Miami.’

Met de club doelde hij niet op de plaatselijke tennisvereniging en het feesten op het strand zit er dit jaar in verband met de avondklok ook niet in. De topspelers zijn in de bubbel van Miami neergestreken om uitsluitend in het Hard Rock Stadium hun kunsten te vertonen.

Maar liefst 19 van de speelsters uit de top20 van de wereld doen mee aan het WTA 1000-toernooi. Onder wie Kiki Bertens (WTA-11) en Arantxa Rus (WTA-84).

Bertens maakte onlangs in het Midden-Oosten haar comeback op de tour, nadat ze in oktober succesvol aan haar achillespees werd geopereerd. Haar rentree op de tennisbaan verliep met minder succes. Zowel in Doha als Dubai verloor ze haar eerste partij.

Titelverdediging in Sint-Petersburg sloeg Bertens vorige week over. ‘Anders had ik weer moeten schakelen naar een trage indoorbaan om vervolgens weer naar outdoor te gaan. Ik denk dat dat iets teveel van het goede zou zijn. De behaalde punten van vorig jaar blijven gelukkig wel staan. Wat betreft punten voor de ranglijst kon ik in Sint-Petersburg niets winnen.’

Het toernooi in Miami is het laatste evenement voor Bertens op hardcourt, voordat het gravelseizoen in Charleston begint. Daar kijkt de nummer elf van de wereld enorm naar uit. ‘Dezelfde dag dat ik in Miami klaar ben zal ik op gravel gaan trainen. Weer glijden en ervaren hoe dat is.’

Maar eerst dus het hardcourttoernooi in Florida, waar Bertens als tiende geplaatste speelster startte in de tweede ronde. Haar tegenstandster Liudmila Samsonova kwam vanuit de kwalificaties in de tweede ronde door in het hoofdtoernooi te winnen van Camila Giorgi. De Russin, die buiten de top100 staat, strafte de nog naar vorm zoekende Bertens hard af: 6-2 6-1.

Arantxa Rus kon op dezelfde baan geen vuist maken tegen Maria Sakkari. De als 23ste geplaatste Griekse won met 6-2 6-3.  In de eerste ronde versloeg Rus Marie Bouzkova (WTA-47) met 6-3 6-2.

In het dubbelspel namen Bertens en Rus het zonder succes samen op tegen het als tweede geplaatste Tsjechische duo Krejcikova/Siniakova.

Demi Schuurs was samen met Nicole Melichar als derde geplaatst, maar verloren van Asia Muhammad en Jessica Pegula in hun eerste partij.

Het WTA-toernooi wordt live uitgezonden door ESPN.

Mannen
In het enkelspel zien we geen Nederlandse namen. Ook de leden van de Big Three: Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer ontbreken bij het Masters 1000-toernooi. Daniil Medvedev is de topseed, gevolgd door Stefanos Tsitsipas.

In het dubbelspel was Wesley Koolhof samen met Lukasz Kubot als zesde geplaatst. Het duo ging in straight sets ten onder tegen de sterke Russen Andrey Rublev en Karen Khachanov.

Jean-Julien Rojer en zijn Braziliaanse partner Marcelo Melo namen het in de openingsronde op tegen Miomir Kecmanovic en Rojers vroegere partner Aisam-Ul-Haq Qureshi. Rojer en Melo gingen in drie sets onderuit.

Het mannentoernooi wordt uitgezonden door Ziggo Sport Tennis.

Meer informatie over de Miami Open vind je hier.