Tennisster Dunlop racket

TV Rapiditas is volgende halte ITF World Tennis Masters Tour

Het internationale senioren tenniscircuit trekt deze weken door Nederland. Na stops in Middelburg, Venlo, Hoofddorp, Amstelveen en Etten-Leur is de volgende halte Nijmegen.

Op het prachtige TV Rapiditas wordt deze week het MT400-toernooi voor spelers vanaf dertig jaar tot 70+ georganiseerd. De finales staan op zondag 13 augustus gepland.

Het is de tweede keer dat Rapiditas gastheer is van dit internationale evenement. Op de 12 gravelbanen gelegen aan de rand van Park Brakkenstein nemen spelers van eigen bodem het op tegen leeftijdsgenoten uit Europese landen, maar ook uit Egypte, Brazilië, Australië en zelfs Kameroen.

De categorieën bij de mannen zijn vanaf 30+ gevuld. Veelal wordt er in poules gespeeld, zodat iedereen verzekerd is van meerdere partijen. Alleen de klasse 60+ is een afvalschema.

De vrouwen zijn in minder grote aantallen aanwezig.

De jongste categorie is de 50+, die volledig uit Nederlandse speelsters bestaat. De enige andere groep is de 60+ waarin Saskia Vliegen-Leutscher en Tinke Lodewijks het opnemen tegen elkaar en de Australische Sara Goddard.

Klik hier voor uitslagen en planning.