KNLTB man confettie backhand

Eurogames 2022 dit jaar in Nijmegen

Van woensdag 27 t/m zaterdag 30 juli 2022 vinden in Nijmegen de Eurogames plaats: een multi-sporttoernooi voor homo’s, lesbo’s en andere LHBTIQ, waarbij hetero’s vanzelfsprekend ook van harte welkom zijn. De Eurogames worden elk jaar in een andere Europese stad georganiseerd met deelnemers uit heel Europa.

In Nijmegen worden 2.000 sporters verwacht, die deelnemen aan 19 sporten waaronder tennis. Sporters doen mee aan Eurogames om met andere LHBTIQ’ers te sporten, oude vrienden weer te zien en nieuwe mensen te ontmoeten. De bekende slogan ‘vriendschap door sport’ gaat zeker op. De tenniswedstrijden vinden plaats op de gravelbanen van TV Rapiditas en zonodig ook op de banen van Avanti en Quick.

Eurogames zijn eenmalig in Nijmegen, dus grijp je kans om mee te doen en schrijf je in!

Demi Schuurs is ambassadeur Eurogames 2022

Demi Schuurs: "Tennis is voor iedereen: jong en oud, man, vrouw of non-binair, kruks en cracks. Ik promoot de tennissport, want samen tennissen is gezond en ontzettend leuk! Bij diversiteit hoort zichtbaarheid, want zichtbaarheid vergroot acceptatie en integratie. Gelukkig ervaren de meeste Nederlandse tennissers bij hun vereniging een veilig sportklimaat. Helaas is dat nog niet bij elke vereniging vanzelfsprekend. Met 25 LHBTIQ toernooien in Europa is regenboog tennis in veel landen zichtbaar. Ik hoop dat de Eurogames Nijmegen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het LHBTIQ tennis in Europa en daarbuiten. En ik hoop dat LHBTIQ'ers ook de weg naar reguliere tennisverenigingen weten te vinden en daar met elkaar en met anderen genieten van deze prachtige sport. Ik wens alle deelnemers een prachtig toernooi. Samen met de organisatie en met jullie roep ik van harte: We Love to Move!"