393A9066

Wonen op de tennisbaan

Hee Tennisplayer! Kun je je nog herinneren dat ik je in mijn eerste blog vroeg waar je voorkeur naar uitging: een zwembad of een tennisbaan in je tuin? Misschien heb je al een beetje lopen fantaseren en heb je een keuze gemaakt. Of misschien ook niet en droom je ze allebei wel in je achtertuin. 

Kees

Ik ken iemand en die hoeft helemaal niet te kiezen. Hij woont namelijk op een tennispark en wordt iedere ochtend wakker met elf tennisbanen in zijn ‘achtertuin’. Het is in hartje Amsterdam, midden in het Vondelpark. Is dat niet ontzettend gaaf? Ik zal je even aan deze geluksvogel voorstellen, want dat is hij, vind ik! Zijn naam is Kees en hij is de pachter van het tennispark. Hij is dag in dag uit aanwezig, van ’s ochtend vroeg tot ‘s avonds laat. Hij doet de horeca, hij zorgt ervoor dat het park er netjes uitziet, en doet nog veel meer dingen die maken dat het gezellig is om naar het tennispark te komen. Verder is hij natuurlijk verliefd op de tennissport, anders wil je niet wonen op een tennisbaan. “Elke dag geniet ik er weer intens van als ik opsta en verheug ik me op de dag die voor me ligt.” zegt Kees als ik hem vraag hoe het is om iedere dag op zo’n bijzondere plek wakker te worden. “Geen dag is namelijk hetzelfde maar wel altijd druk! Misschien vind ik het wel het allerleukste dat het met alle leden die dagelijks komen spelen altijd zo gezellig is. Met iedereen maak ik wel een praatje. En als het even kan ga ik zelf ook een paar keer in de week een balletje slaan.”

Je woont niet alleen op de tennisbaan hè? 
“Nee, ik woon hier met mijn vriendin en met mijn hond Jimmy.” “En,” Kees moet een beetje grinniken, “Met alle dieren uit het Vondelpark natuurlijk, vogels, konijnen, vissen, muizen, ratten …!”  

Wie helpen je allemaal bij je werk?
“Ik doe de kantine in het clubhuis met de kok en de jongens en meiden achter de bar. Verder krijg ik ook vaak hulp van kinderen die hier komen tennissen. Zij gaan bijvoorbeeld even met Jimmy wandelen in het park of ze helpen me ‘s avonds op het terras met het ophalen van glazen en borden. Of ze doen wat andere klusjes voor me, net wat nodig is. Heel handig en gezellig. Het is gewoon relaxed.”

Wat vind je de leukste dagen?
“Ik denk dat ik de competitie en toernooien de leukste momenten vind. Want dan is het altijd ‘knallen’. We zijn dan met elkaar lekker hard aan het werk. Deze dagen zijn voor mij eigenlijk altijd een soort kleine feestjes. En wie houdt daar nu niet van?” Kees lacht hard.        

Chillen

Krijg je óók al een beetje zin om op de tennisbaan te wonen? Ik wil je met deze blog stiekem een beetje prikkelen om ook lekker vaak naar jouw tennisclub te gaan, want het is zo’n fijne plek om te zijn! En helaas heeft lang niet iedereen dat in de gaten. Je kunt er in de eerste plaats dus lekker vrij gaan tennissen of trainen in de les, maar daarnaast kun je er ook zoals je ziet, van allerlei andere leuke dingen doen. Gewoon een beetje chillen met je tennismaatjes bijvoorbeeld. Of de pachter helpen met klusjes. Check maar eens op je club!  

Tot op de tennisbaan! Sophie

Sophie  Asberg