Robin Haase (2)

Bertens, Haase en De Groot ambassadeurs met gouden tennishart

Noem ze boegbeelden, vaandeldragers, influencers, ultieme profs of ambassadeurs van de tennissport. Al die labels blijven met gemak plakken op Kiki Bertens, Robin Haase en Diede de Groot, ze zijn het namelijk allemaal.

Nederlands beste speelster en - speler en de mondiale nummer 1 van de wereld bij vrouwen rolstoeltennis hebben de afgelopen tennisloze periode niet stil gezeten. Bertens werkte aan een kinderboek, terwijl Haase met succes een unieke wervingscampagne voor nieuwe leden opzette. Diede schitterde onlangs op de cover van AD Tennis, waarin ze een diepte-interview gaf en daarin het belang van onze geweldige sport benadrukte. 'Ik laat mensen graag zien hoe leuk tennis is en dat je je niet hoeft te laten afremmen door een beperking. Juist door te tennissen krijg je meer zelfvertrouwen en sta je sterker in de maatschappij.'

'Tennis met Kiki'

In 'Tennis met Kiki' laat de nummer zeven van de wereld zien wat er bij komt kijken om zo goed te worden dat je je kunt meten met de wereldtop. Bertens vertelt haar eigen route naar succes, geeft tips voor trainingen, wedstrijdvoorbereidingen en hoe het leven van een proftennisser er uit ziet.

Alles op een toegankelijke, eerlijke en speelse manier, waardoor de jonge lezers zin krijgen om te gaan tennissen. En dromen om net zo goed te worden als de Wateringse wereldtopper.

Om van dichtbij mee te maken hoe het is om samen met Bertens te tennissen of als tegenstander aan de andere kant van het net de ballen van haar op je afgevuurd te krijgen, zijn tien kinderen via social media geselecteerd. De gelukkige prijswinnaars treffen de Nederlandse nummer één vandaag op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen en kunnen daar al hun vragen aan Bertens stellen, een balletje slaan met haar en proberen een punt te winnen.

Natuurlijk krijgen ze, naast een rood hoofd en een glimlach, ook allemaal het boek 'Tennis met Kiki' mee naar huis.

Succescampagne

De term ‘Balletje slaan’ is al gevallen. Het is tevens de slogan die Robin Haase heeft geïntroduceerd. Via zijn platform Wijzijntennis.nl geeft hij iedereen in Nederland de kans om een racket op te pakken en een balletje bij de lokale tennisvereniging te slaan. Op een laagdrempelige manier kunnen mensen van jong tot oud (al dan niet hernieuwd) kennismaken maken met de tennissport.

Wie zich inschrijft op de website wordt gekoppeld aan een vereniging in de buurt. Daar staat dan een clubvrijwilliger klaar om je te ontvangen en een balletje met je te slaan. Heb je zelf geen racket? Geen probleem. Ook daar wordt voor gezorgd. Vind je het in je eentje een beetje spannend of minder gezellig? Dan neem je toch gewoon je vriend, vriendin, buurvrouw, neef of collega mee!

De actie is een overweldigend succes. Inmiddels hebben meer dan vierhonderd verenigingen verspreid over het hele land zich aangemeld. Tal van BN’ers, proftennissers en vrijwilligers staan klaar om met de duizenden aspirant-leden te tennissen.

Balletje slaan met BN'ers

Het is Haase gelukt om in korte tijd een hele beweging op gang te zetten, waarbij hij de hulp heeft gekregen van veel bekende Nederlanders en hun social media platformen. Dit heeft mede bijgedragen aan het snelle succes van de campagne. Al blijft het spelletje zelf de meeste aantrekkingskracht houden. Want hoe leuk is het om met Haase, Jan Kooijman, Heleen van Royen, Ronald de Boer, Wimbledonkampioen Richard Krajicek of de nummer 1 van het mondiale rolstoeltennis een balletje te slaan?

Wil je jouw vereniging aanmelden om mee te doen aan deze actie en nieuwe leden werven voor de club? Klik dan hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier.

Ben je geïnteresseerd om op een laagdrempelige manier een keer te proberen of tennis ook iets voor jou is deze zomer? Kijk dan hier om je aan te melden bij een vereniging in de buurt.

Tennis is de ideale sport die op 1,5 meter afstand kan worden beoefend! Balletje slaan?