BEELD31 Nkbeachtennisenkel 20191069 026

Datum

Locatie & plaats

Scheveningen strand
Scheveningen

NK Beachtennis

Van 15 t/m 31 augustus 2020 organiseert de KNLTB de 17e editie van de Nationale Kampioenschappen Beachtennis op het strand van Scheveningen. De beste beachtennissers van Nederland strijden tijdens deze kampioenschappen om de nationale titels. Ook vindt er tijdens de NK een recreatief beachtennistoernooi plaats. Doe je ook mee?

Programma

NK damesenkel/herenenkel

  • Voorronde: zaterdag 15 augustus
  • Hoofdtoernooi: zondag 16 augustus (13:00 uur)

NK gemengd dubbel

  • Voorronde: zaterdag 22 augustus
  • Hoofdtoernooi: zondag 23 augustus (10:30 uur)

NK herendubbel/damesdubbel

  • Voorronde: zaterdag 29 augustus
  • Hoofdtoernooi: zondag 30 augustus (10:30 uur)

NK jeugd

  • Hoofdtoernooi: zondag 30 augustus (13:00 uur)

NK damesenkel/herenenkel

In deze categorie strijden maximaal 8 spelers in het hoofdtoernooi tegen elkaar. 5 spelers zijn direct geplaatst, de overige drie plekken worden gegeven aan spelers met een wildcard. Door het spelen van de voorronde is kwalificatie voor het hoofdschema mogelijk. Het enkelspel wordt gespeeld op een veld met een breedte van 4,5 meter en de wedstrijden worden gespeeld tot 7 of 9 games.

NK herendubbel/damesdubbel

Iedereen kan meedoen aan de NK dames- of herendubbel. Van alle inschrijvingen worden de 12 hoogstgeplaatste teams rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema van 16 teams. Zij spelen op zondag 30 augustus hun wedstrijden. De overige teams spelen voorrondes op zaterdag 29 augustus.

Directe plaatsing voor het hoofdschema gebeurt op basis van de gezamenlijke ranking van de spelers van een team. De KNLTB Beachtennisranglijst is hiervoor leidend. Daarnaast worden er door de organisatie drie wildcards toegewezen. Op 24 augustus worden alle ingeschreven teams per e-mail geïnformeerd over hun deelname aan het toernooi.

NK gemengd dubbel

Bij de NK gemengd dubbel strijden 12 teams om de titel. De 9 hoogstgeplaatste teams worden direct toegelaten. De overige drie plekken worden gegeven aan teams met een wildcard.Door het spelen van de voorronde is kwalificatie voor het hoofdschema mogelijk. Op 17 augustus worden alle ingeschreven teams per e-mail geïnformeerd over hun deelname aan het toernooi.

NK jeugd

Tijdens de NK jeugd kan er in de leeftijdscategorieën t/m 14 jaar en t/m 17 jaar gestreden worden om de nationale jeugdtitel. Bij de NK jeugd spelen jongens en meisjes door elkaar.

Recreatief beachtennistoernooi

Naast de kampioenschappen wordt elk weekend van de NK een recreatief beachtennistoernooi georganiseerd. Het toernooi wordt georganiseerd door Beach Tennis Holland en is speciaal voor beachtennissers van verschillende niveaus. Op deze manier kunnen spelers en liefhebbers samen genieten van deze leuke sport.

Inschrijven

Doe je ook mee aan het leukste evenement van het jaar? Schrijf je nu in!

Het KNLTB NK Beachtennis wordt gerealiseerd in samenwerking met Beach Tennis Holland en Den Haag Topsport.