Baldruk tenniscompetitie fair play

Blog Sophie: Ruzie in de tent

Hee Tennisplayer! Heb je wel eens ruzie gehad met je tegenstander? Nee? Gelukkig maar, want daar is helemaal niks cools aan. Maar mocht het nu toch gebeuren, dan heb ik hieronder een paar goeie tips.

Ruzie

Heel soms speel je tegen iemand die jouw ballen wel héél graag aan de verkeerde kant van de lijn ziet. Je weet wel, iemand die zó ontzettend graag wil winnen dat-ie soms een puntje pikt! Dat is niet cool, maar helaas, ze bestaan. Maar wat doe je nu als je zo’n tegenstander treft, en zelfs ruzie krijgt? Dan ga je natuurlijk niet met elkaar op de vuist, dat is geen optie. Hulp zoeken bij de toeschouwers is ook geen oplossing, want zij mogen zich niet met de wedstrijd bemoeien. Nee, als het je écht te gortig wordt en je komt er met je tegenstander niet uit, dan haal je iemand van de wedstrijdleiding erbij. Die persoon kan jullie vast helpen bij het nemen van een juiste beslissing of het bijleggen van de ruzie.

Weer verder

Stel nu dat zoiets je in een wedstrijd is overkomen, dan kan ik me goed voorstellen dat jij je na zo’n gebeurtenis nogal opgefokt voelt. En in zo’n toestand speel je niet optimaal! Het is belangrijk dat je dan weer rustig wordt. Maar hoe doe je dat? Ik geef je de volgende drie tips:   

  1. Haal eerst een paar keer diep adem en blaas goed uit (blaas je boosheid weg!).
  2. Probeer dan van je af te schudden wat er is gebeurd, want daar kun je nu toch niets meer aan doen (schud maar een paar keer flink met je armen en benen).
  3. Richt vervolgens je aandacht op de punten die je weer gaat spelen en bedenk wat je spelplan ook alweer was. Zo pak je de draad weer op.

Heb jij weleens ruzie gehad met je tegenstander? En wat deed je toen? Deel het met ons!

Sophie

Sophie Asberg