Mees Rottgering NED

Röttgering bevestigt grote potentie met eerste ITF-toernooizege in Emmeloord

Mees Röttgering (15) en Joy de Zeeuw (16) hebben in Emmeloord voor het eerst een toernooi van de ITF Junior-tour op hun naam geschreven. Dit zijn toernooien waar spelers tot en met achttien jaar aan mee mogen doen.

Beide spelers zijn dit jaar al volop actief in ITF Junior-toernooien, waar ze de gehoopte en benodigde progressie maken. Voor de zestienjarige De Zeeuw is het na twee verloren finales (beide tegen Annelin Bakker) haar eerste toernooizege en voor Röttgering is het zijn tweede finale op dit niveau.

De pupil van AMJOY Tennis in Veldhoven, afkomstig uit Venray, bewees in 2020 al zijn grote potentie door als jochie van amper dertien de NJK-finale te halen in de categorie tot en met veertien jaar. Een jaar later werd hij Nederlands kampioen en baarde hij internationaal opzien door in Roemenië een Tennis Europe-toernooi van de hoogste categorie te winnen. Een prestatie die maar voor heel weinig landgenoten is weggelegd.

In Emmeloord won Röttgering afgelopen week alles in straight sets. Ook landgenoten Pieter de Lange (kwartfinales) en Niels Roemeling (tweede ronde) konden daar niets aan veranderen. De 6-4, 6-3 zege in de halve eindstrijd over lijstaanvoerder Gustavs Dambins uit Letland was het hoogtepunt. In de finale had Sacha Grandvincent (Frankrijk) weinig te vertellen: 6-3, 6-3.

Nederlandse finale

Bij de meisjes was de finale helemaal oranje gekleurd en een stuk spannender. De Zeeuw klopt landgenote Loes Ebeling Koning met 7-6 (4), 2-6, 6-4. Voor Koning was dat de tweede zware wedstrijd op rij. In de halve finales knokte ze zich voorbij de als eerste geplaatste Duitse Tessa Johanna Brockmann: 3-6, 6-2, 7-6 (4).

Dubbelslag

Kort na de spannende finale traden De Zeeuw en Koning aan in de dubbelspelfinale. De Russin Emilia Kats en de Francaise Lena Thomas Iglesias werden daarin opzij gezet met 6-3, 6-2. Een mooie dubbelslag dus voor De Zeeuw.

Bij de jongens ging de finale tussen Daan Meijer en de Griek Evgenios Vasilakis en het Franse duo Leo Cohen Bacrie/Sacha Grandvincent. Ook hier stond uiteindelijk een Nederlander met de trofee in handen. Meijer en Vasilakis trokken overtuigend aan het langste eind: 6-3, 6-3.

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van het ITF J4-toernooi in Emmeloord.

Deze week is in Heerenveen het laatste internationale juniorentoernooi op Nederlandse bodem van 2022. Dit is een Tennis Europe-toernooi voor spelers tot en met veertien jaar. Later dit jaar zijn in Den Haag nog de Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen (NOJK).