Rolf Thung (2021)

Raijmakers en Thung zetten goede vorm door op ITF Amsterdam Senior International Open

Het Amsterdam Senior International Open leverde weer een paar fraaie Nederlandse toernooizeges op. Onder andere Frits Raijmakers en Rolf Thung boekten een toernooizege.

Jelle Oosterhoff haalde de eindstrijd in de categorie 40+, maar kon zijn goede vorm niet bekronen met een toernooizege. De als eerste geplaatste Duitser Thomas Burgemeister versloeg Oosterhoff met twee keer 6-1.

Jeroen Bok zegevierde in de categorie 50+. In de wedstrijd tegen de als eerste geplaatste Duitser Oliver Vogt verloor de nummer twee van de plaatsingslijst de eerste set met 3-6, maar bij een 2-0 stand in set twee moest Vogt de strijd staken. Bok verdedigde zo succesvol zijn titel in Amsterdam. Hij won het toernooi vorig jaar door in de finale van Leo Pijnacker te winnen.

In de categorie 55+ haalde Niels de Kok de toernooizege binnen. De nummer zes van de plaatsingslijst bekroonde een fraaie week met een zege op de als eerste geplaatste Spanjaard Alejandro Landaluce Arias, 6-2 en 6-3.

Derde toernooizege Raijmakers

In een volledig Nederlandse finale won Frits Raijmakers in de categorie 65+ van Ben van der Steen. De partij tussen de numers één en zes van de plaatsingslijst werd na een spannende strijd met 7-5, 5-7 en 6-3 een prooi voor de als eerste geplaatste Raijmakers. Het was voor de bondscoach zijn derde toernooizege op rij in een ITF S700-toernooi. Raijmakers won deze maand ook toernooi in het Zwitserse Lugano en het Italiaanse Sanremo.

Ook in de categorie 70+ was er een geheel Nederlandse eindstrijd. Rolf Thung was met twee keer 6-4 te sterk voor Martin Koek. Thung was als eerste geplaatst, Koek was de nummer drie van de plaatsingslijst. Het was voor Thung zijn derde finale op rij. Hij won vorige week een ITF S700-toernooi in Keulen. Op de ITF Super-Seniors World Individual Championships in de Verenigde Staten verloor Thung de finale van Keith Porter uit Canada.

Wilson (92) wint drie partijen

De oudste deelnemer op de banen van De Kegel was Ashley Wilson uit Nieuw-Zeeland. De 92-jarige tennisser werd tweede in de categorie 85+. Hij speelde vier wedstrijden in zes dagen tijd. Wilson won drie van zijn partijen, de 85-jarige Antonio Carreno Pubill deed het met vier overwinningen net iets beter.

In het vrouwentoernooi won Regina Balcune in de categorie 45+ al haar partijen in het round robin-systeem. Ze stond geen enkele set af. Voor Balcune een mooie opsteker in de richting van de ITF 35, 40, 45 World Team Championships van komende week.

Mieke Smits was succesvol in de categorie 60+. Ze won alle vier de confrontaties in haar groep. Sylvia Lievers-Kronenberg deed hetzelfde in de categorie 65+.

Bekijk hier alle uitslagen van het Amsterdam Senior International Open.