hal jongen jeugd forehand

Finaleplaats voor Paradis in Haren, Clermonts en Strik winnen dubbelspel

Het Tennis Europe-circuit was de afgelopen week neergestreken in het Groningse Haren. Sander Paradis haalde in het jongenstoernooi de finale. Joris Clermonts en Stijn Strik wonnen het dubbelspel.

Paradis was uitstekend op dreef bij het toernooi voor spelers tot en met veertien jaar. Hij verspeelde op weg naar de finale geen enkele set. In de eindstrijd moest hij zijn meerdere erkennen in de als zevende geplaatste Christopher Thies. De Duitser won na een spannende tiebreak in de eerste set met 7-6 (7) en 6-4. Paradis haalde eerder dit jaar de kwartfinales van het Tennis Europe-toernooi in Etten-Leur.

Ook in het dubbeltoernooi zette Paradis een prima prestatie neer. Hij haalde met Charlie Valentine de halve finales, maar daarin waren de als tweede geplaatste Wiktor Jez en Luka Nikolic met 6-7 (5), 6-2 en 10-5 te sterk. De Pool en de Fransman moesten in de eindstrijd buigen voor Joris Clermonts en Stijn Strik. Zij wonnen de finale met 6-3 en 6-4.

Nederlandse inbreng in finale dubbelspel

Megan Lynn Caffin en Mia Woo haalden in het meisjestoernooi de finale van het dubbelspel. Het Nederlandse duo gaf tot de finale geen enkele set prijs. In de eindstrijd was het Belgische duo Zita Berckmans/Katarina Kujovic, de nummers één van de plaatsingslijst, met 6-2 en 6-3 te sterk voor de Nederlandse meiden.

Berckmans was sowieso op dreef op de banen van Tennis en Squashcub Haren. De Belgische haalde in het enkelspel de eindstrijd. Op de weg naar de finale klopte ze Woo en haar dubbelpartner Kujovic. In de finale kreeg de als eerste geplaatste Belgische klop van Eva Bennemann. De Duitse nummer vijf van de plaatsingslijst won met 6-1, 6-0. Bennemann had in de halve eindstrijd gewonnen van Senna van den Heuvel, 6-4 en 6-1.

Bekijk hier alle uitslagen van het Tennis Europe-toernooi in Haren.