KNLTB Vlag wapperen wind

Hoog niveau en groot deelnemersveld bij NKS 35+ indoor

De Nationale Kampioenschappen Senioren 35+ indoor worden vanaf zaterdag 25 januari afgewerkt op de banen in het Tulip Tennis Center in Hilversum. Toernooidirecteur Bram Lomans blikt vooruit op de nationale titelstrijd.

In de leeftijdscategorieën 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+, 75+, 80+ en 85+ staan de nationale titels op het spel. ''We hebben weer een groot deelnemersveld. Een vol toernooi, daar ben ik blij mee'', zegt toernooidirecteur Bram Lomans. ''Vooral bij de Young Seniors hebben we veel inschrijvingen.'' Daar ziet de voormalig hockeyinternational ook een sterk deelnemersveld. ''Met spelers als Yoran Verschoor, de nationaal kampioen van vorig jaar, en Romano Frantzen, de nummer één op de wereldranglijst.'' 

Jasper Smit (foto) is ook een bekende naam op de deelnemerslijst. Hij verloor vorig jaar de finale van de categorie 35+, nu is hij actief in de categorie 40+. ''Daar doet ook nationaal kampioen Dennis Kockx mee. Een heel sterk veld.'' Lomans ziet ook in de oudere leeftijdscategorieën een mooie deelnemerslijst. ''Het is vooral in de breedte behoorlijk goed. In de oudere categorieën spelen spelers die mee hebben gedaan aan een WK of hoog op de wereldranglijst staan. Het niveau is zeker hoog, maar ik zou graag grotere schema’s krijgen. In de oudere categorieën lopen nog veel goede spelers rond, die niet meedoen aan het toernooi. Die zouden we er graag bij hebben, ook aan de dameskant. Dus we hebben nog wat om voor te werken'', lacht Lomans.

Tennis is een passie

Lomans staat zelf ook nog op de baan. Hij doet mee in de categorie 45+ en is de nummer vier van de plaatsinglijst. ''Tennis is altijd een passie van me geweest, ik heb veel gespeeld toen ik jong was. Zes, zeven seizoenen geleden heb ik het weer opgepakt. Vooral afgelopen zomer heb ik veel gespeeld. Het is mooi om van een teamsport als hockey over te stappen naar een individuele sport. Een mooie nieuwe uitdaging.''

Lomans was zo betrokken bij de sport dat hij nu dus toernooidirecteur is van de NKS 35+. ''Bondscoach Frits Raijmakers was op zoek naar verjonging. Ik speelde een jaar of drie geleden veel internationale toernooien en daar kwam ik Frits telkens tegen. Ik was heel betrokken, dus toen heeft Frits mij gevraagd. We willen het naar een hoger plan trekken. Het is heel dankbaar en heel leuk om het toernooi te organiseren.''

Pilot in dubbelspel

In het dubbelspel is er een pilot. Om vollere schema's te genereren, wordt er in de volgende leeftijdscategorieën gespeeld 35+ (35+ - 45+), 50+ (50+ - 55+), 60+ (60+ - 65+), 70+ (70+ - 75+) en 80+. ''Voorgaande jaren had je poultjes van drie of vier spelers. En dan raakte er bijvoorbeeld één geblesseerd en bleven er maar twee over. Dat is niet echt leuk, daarom hebben we het samengevoegd. Nu heb je het idee dat je ook echt ergens voor moet spelen om nationaal kampioen te worden.''

Lomans ziet zeker toekomst in deze pilot. ''We moeten het natuurlijk nog evalueren, je hebt natuurlijk wel het leeftijdsverschil. Je kan als iemand van 35 tegen een 45-jarige moeten spelen. Dan kan het niveauverschil groot zijn. Maar we hebben vollere schema’s, dus het lijkt positief.''

Bekijk hier alle schema's voor de NKS 35+ indoor.