Guy den Ouden jong actiefoto

Datum

Locatie & plaats

Alle provincies
Alle provincies

Provinciale Jeugd Kampioenschappen (gaat i.v.m. coronavirus niet door)

Tijdens de Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK) strijden de beste jeugdspelers uit de provincie om de titel provinciaal jeugdkampioen. De PJK worden gespeeld volgens het format van de Next Gen Open, zodat het tennisspel sneller, dynamischer en verrassender is. 

PJK 2020 geannuleerd 

In 2020 zouden de PJK plaatsvinden op 21 of 31 mei. Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn de kampioenschappen geannuleerd. 

Onderdelen en inschrijven 

Aan de PJK kunnen maximaal acht spelers per provincimeedoen. Voorafgaand aan de PJK kan een kwalificatietoernooi worden georganiseerd, dit verschilt per provincie.  Als je mee mag doen met de PJK ontvang je een uitnodiging voor het (kwalificatie)toernooi. Vervolgens kun je je inschrijven voor één van onderstaande onderdelen. De acceptatie gebeurt op basis van de KNLTB Juniorenranglijst. Als er spelers zijn met een gelijke ranglijstpositie of spelers zonder ranglijstpositie dan wordt er gekeken naar de actuele speelsterkte. Daarnaast beschikt elke toernooiorganisatie over één wildcard per onderdeel. In welke provincie je mag spelen hangt af van waar je woont, lid bent en/of competitie speelt.  

Onderdeel 

Leeftijden 

Jongens- en meisjesenkel 

t/m 12 jaar 

Jongens- en meisjesenkel 

13 t/m 14 jaar 

Jongens- en meisjesenkel 

15 t/m 16 jaar 


Speelformat 

De PJK wordt volgens de opzet van de Next Gen Open gespeeld. Dit houdt in: 

  • 5 minuten inspelen 
  • Doorspelen bij netservice 
  • 2 gewonnen sets 
  • 4 games per set  
  • Tiebreak bij een 3-3 stand 
  • Beslissend Punt Systeem (BPS)