MF NJK 2022 12 en 14 finaledagDSC07932

TennisDirect Jeugd Circuit & Masters

Vind je tennis superleuk en houd je ervan om wedstrijden te spelen? Doe dan tijdens de zomermaanden mee aan het TennisDirect Jeugd Circuit! Een initiatief van de KNLTB om meer jeugdtennissers te laten ervaren hoe leuk het is om één of meerdere open jeugdtoernooien te spelen.

Zo werkt het

Je ontvangt punten voor de ranglijst door deel te nemen aan een enkel- en/of dubbelspel onderdeel (met uitzondering van het gemengd dubbelspel) van een open jeugdtoernooi. Voor iedere wedstrijd (enkelspel of dubbelspel) scoor je punten. Hoe meer punten je scoort, hoe hoger je positie op de ranglijst. Hoe hoger je positie op de ranglijst, des te groter is de kans dat je wordt uitgenodigd voor de TennisDirect Jeugd Masters, het eindtoernooi van het circuit om zo mee te strijden voor de felbegeerde titel en andere mooie prijzen! 

Nieuw in 2023

Om de TennisDirect Circuit & Masters beter te laten aansluiten bij de wensen van jou als speler, is de opzet van het toernooicircuit en de Jeugd Masters veranderd. Klik hier voor het nieuwsbericht.

Toernooicircuit

Alle enkelspelonderdelen van open jeugdtoernooien (groen en junioren) in week 1 t/m week 42, tellen mee voor het toernooicircuit. Ben je nieuwsgierig welke toernooien er in jouw buurt worden georganiseerd die meetellen voor het toernooicircuit? Check dan de toernooikalender!

TennisDirect Jeugd Masters

Alleen spelers die de beste prestaties hebben geleverd tijdens het circuit en de meeste punten hebben behaald in het enkel- en dubbelspel en dus hoog staan op de ranglijst, worden uitgenodigd voor de TennisDirect Jeugd Masters. 

Alle Jeugd Masters worden als weekendtoernooi gespeeld op 4 en 5 november of 11 en 12 november 2023. Het afsluitende eindtoernooi vindt plaats bij indoorlocaties die onderdeel zijn van het KNLTB hallenplan. De verschillende locaties van de Jeugd Masters vind je hier.

Next Gen format
De Jeugd Masters worden gespeeld volgens de opzet van de Next Gen Open. Dit houdt in:

  • 5 minuten inspelen
  • Doorspelen bij netservice
  • 2 gewonnen sets
  • 4 games per set
  • Tiebreak bij een 3-3 stand
  • Beslissend Punt Systeem (BPS)
  • 3e set wedstrijdtiebreak tot 10 punten

Inschrijven
Inschrijven betekent niet automatisch dat je mee mag doen aan de TennisDirect Jeugd Masters. Op basis van het aantal punten en de plek op de ranglijst worden uiteindelijk de beste spelers en speelsters die zich hebben ingeschreven, geselecteerd om mee te doen. Via MijnKNLTB kun je inschrijven voor de Masters van jouw regio. Door te klikken op de betreffende regio vind je ook meer informatie over de inschrijving. 

Ranglijst

Vanaf half juli wordt elke donderdag een nieuwe circuitranglijst gepubliceerd op  MijnKNLTB  (onder Ranking). Klik op de ranglijst van jouw regio om je plek op de ranglijst te bekijken.