HLTC de Kuil

Tennissen in Flevoland

Dat Nederland een echt tennisland is, dat is alom bekend. Bijna alle Nederlanders hebben (wel eens) getennist, van fanatiek aangesloten bij een vereniging tot een recreatief potje op de camping. Wij trekken door het land, langs alle provincies op zoek naar de allermooiste tennisbanen.

Deze keer reizen we af naar Flevoland: een man-made land, drie polders ruim vier meter onder zeeniveau, beschermd door kilometers dijk. Deze provincie wordt gekenmerkt door strakke landbouwgronden, weidse ruimte en rust. Ook zijn hier genoeg tennisbanen te vinden, waar zowel recreatief als toptennis gespeeld wordt.

Tennis & Padel

B.A.S. Tennis is een gezellige tennisvereniging in Biddinghuizen, gelegen in het prachtige groen omringd door weilanden. Deze club beschikt naast reguliere tennisbanen sinds het voorjaar van 2017 over een verlichte padelbaan en kortgeleden is de aanleg van een tweede baan gestart. De club heeft rackets en ballen tot haar beschikking, zodat mensen het spel zelf kunnen ervaren.

Nog een vereniging waar padel wordt aangeboden is L.T.V. Lelystad, gelegen in een bosrijke omgeving van het sportpark Langezand. Deze vereniging beschikt over twee padelbanen en organiseert padelclinics voor bedrijven, verenigingen of instellingen die kennis willen maken met de sport. Bovendien biedt L.T.V. Lelystad op haar zeven gravel- en drie smashcourtbanen ruim aanbod voor zowel recreatieve tennissers als tennistalenten, van diverse competities tot racketavonden en koffietennis.

Tennis in Almere

L.T.V. Almere is opgericht in 1977 en daarmee de oudste tennisvereniging van Almere. Door de schitterende ligging is dit zonder twijfel ook het groenste sportpark van Almere. L.T.V. Almere beschikt over acht Advantage Red Court banen en twee oefenkooien, en staat bekend als een gezellige club met veel vrijwilligers.

ATC-Buiten is met ongeveer 800 leden de grootste tennisvereniging van Almere én de provincie en beschikt over 11 all-weather tennisbanen, 9 Pro-Bounce en 2 French Court. Deze banen maken het mogelijk om het hele jaar door te tennissen. Vanaf begin mei kun je hier naast tennissen ook meedoen aan tenniscardio. Dit is een combinatie van hoge intensiteit tennisdrills met bootcamp, speciaal voor mensen die graag in de buitenlucht trainen. Met deze training wordt kracht en uithoudingsvermogen verbeterd. Meer informatie over tenniscardio en inschrijven vind je hier.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kleinere buurtgerichte tennisvereniging? Dan kun je terecht bij T.V. Koriander, gelegen in het sportpark Rie Mastenbroek. Het huidige ledental is uitgegroeid tot 350 leden, waarvan een derde bestaat uit jeugdleden.