Rolstoelen

Datum

Locatie & plaats

Nationaal Tennis Centrum
Amstelveen

NK Rolstoeltennis Outdoor

In aanloop naar de Paralympische Spelen in Tokyo wordt er van maandag 2 tot en met zaterdag 7 augustus een NK Rolstoeltennis Outdoor gespeeld op de hardcourt banen van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Het geeft onze top rolstoeltennissers de mogelijkheid om nog meer wedstrijdritme op te doen en zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de Spelen.

Wedstrijden

De wedstrijden beginnen elke dag vanaf 10 uur ’s ochtends, op vrijdag en zaterdag worden de halve finales en finales gespeeld en kunnen de tijden wat afwijken. Maandag 2 augustus wordt het kwalificatietoernooi gespeeld en op dinsdag start het hoofdtoernooi voor zowel de jeugd als de senioren. Voor het wedstrijdprogramma en de uitslagen en standen kun je terecht op MijnKNLTB.

Naast het kijken van de toptenniswedstrijden worden er tijdens dit event ook leuke activiteiten georganiseerd waar je aan kunt deelnemen.

Side events

Op woensdag 4 augustus wordt er een Kids ochtend georganiseerd van 10.00 uur tot 12.00 uur waarbij kinderen kunnen deelnemen aan een leuke clinic. Ook kinderen die niet rolstoel gebonden zijn kunnen hieraan deelnemen. Vanaf 13.00 uur kun je als bezoeker zelf ook kennismaken met Rolstoeltennis tijdens de Rolstoeltennis Experience.

Op vrijdag 6 augustus vindt er een ‘inlooptraining’ plaats van 11.00 uur tot 13.00 uur onder leiding van Paralympisch Kampioen Robin Ammerlaan. Speel je zelf Rolstoeltennis en vind je het leuk om een keertje training te krijgen van een Paralympische Kampioen doe dan mee en schrijf je in!

Inschrijven voor de Kids ochtend en de inlooptraining kan via email: rolstoeltennis@knltb.nl. Vergeet niet je naam, e-mailadres en telefoonnummer door te geven.