Junioren Tour

Jeugd Circuit & Masters

Ben jij jonger dan 18 jaar en vind je het leuk om wedstrijden te spelen? Doe dan tijdens de zomermaanden mee aan het toernooicircuit! Een initiatief van de KNLTB om meer jeugdtennissers te laten ervaren hoe leuk het is om in het zomerseizoen één of meerdere open jeugdtoernooien te spelen.

Hoe werkt het?

Je ontvangt punten voor de ranglijst door deel te nemen aan een enkel- en/of dubbelspel onderdeel (met uitzondering van het gemengd dubbelspel) van een open junioren toernooi. Voor iedere wedstrijd (enkelspel of dubbelspel) scoor je punten. Hoe meer punten je scoort, hoe hoger je positie op de ranglijst. Hoe hoger je positie op de ranglijst, des te groter is de kans dat je wordt uitgenodigd voor de Jeugd Masters, het eindtoernooi van het circuit om zo mee te strijden voor de felbegeerde titel en andere mooie prijzen!

Toernooicircuit

Alle enkel- en dubbelspelonderdelen van de open junioren toernooien in week 1 t/m week 34, tellen mee voor het toernooicircuit. Het toernooicircuit vindt plaats in alle provincies met als afsluiting de Jeugd Masters. Ben je nieuwsgierig welke toernooien er in jouw buurt worden georganiseerd die meetellen voor het toernooicircuit? Check dan de toernooikalender van jouw provincie!

Jeugd Masters

Alleen spelers die de beste prestaties hebben geleverd tijdens het circuit en de meeste punten hebben behaald in het enkel- en dubbelspel en dus hoog staan op de ranglijst, worden uitgenodigd voor de Jeugd Masters.

In iedere provincie worden de Jeugd Masters gespeeld op één vereniging. Klik hier voor de verschillende locaties per provincie.

Inschrijven Jeugd Masters

Inschrijven betekent niet automatisch dat je mee mag doen aan de Jeugd Masters. Op basis van het aantal punten en de plek op de ranglijst worden uiteindelijk de beste spelers en speelsters die zich hebben ingeschreven, geselecteerd om mee te doen. Via MijnKNLTB kun je inschrijven voor de Masters van jouw provincie. Door te klikken op de betreffende provincie vind je ook meer informatie over de inschrijving.

Ranglijst

Vanaf juni wordt elke dinsdag een nieuwe circuitranglijst gepubliceerd op MijnKNLTB (onder Ranking). Klik op de ranglijst van jouw provincie om je plek op de ranglijst te bekijken.