Spaargaren Bie

Rolstoeltennistoernooien

Voor rolstoeltennissers zijn er veel verschillende soorten toernooien, geschikt voor alle leeftijden en ieder spelniveau. Het spelen van toernooien heeft twee belangrijke aspecten, namelijk: een sportief en een sociaal aspect. Door wedstrijden te spelen tref je andere spelers, waardoor je je kan meten met het niveau van anderen. Daarnaast leer je veel nieuwe mensen kennen, is het gezellig en je komt op andere plekken.

Als rolstoeltennisser mag je deelnemen aan de KNLTB-toernooien. Tennis is een van de weinige sporten waarbij invalide sporters en valide sporters met en tegen elkaar in wedstrijdverband kunnen spelen, zowel in het enkel- als dubbelspel. Een mooi voorbeeld is het roller/loper-toernooi van TV Thadia.

Rolstoeltennisranglijsttoernooien

De KNLTB organiseert gedurende het jaar een aantal rolstoeltennisranglijsttoernooien. Rolstoeltennisranglijsttoernooien zijn toernooien waarbij de deelnemers punten kunnen verdienen voor de KNLTB Rolstoeltennisranglijst. Je kunt je inschrijven in verschillende categorie├źn dus ook als beginnende rolstoeltennisser kun je bij deze toernooien wedstrijdervaring opdoen.

Internationale rolstoeltennistoernooien

Spelers die al enige tijd op hoog nationaal niveau spelen en graag meer uitdaging willen, kunnen internationale rolstoeltennistoernooien gaan spelen. Op deze manier kunnen ze wedstrijdervaring opdoen en tegelijkertijd punten verdienen voor de internationale ranglijst. Deze toernooien vallen onder de verantwoordelijkheid van de International Tennis Federation. In Nederland worden er verschillende internationale toernooien georganiseerd.

Toernooikalender

Het overzicht van alle rolstoeltennisranglijsttoernooien en de internationale rolstoeltennistoernooien in Nederland kun je vinden in de toernooikalender. De meeste actuele toernooien kun je bekijken op MijnKNLTB.

Doe je ook mee?

Voor alle KNLTB-toernooien kan je je inschrijven via MijnKNLTB. Op deze website staan al je wedstrijden overzichtelijk bij elkaar, vind je een uitgebreid spelersprofiel met informatie over actuele rating en ranglijstpunten en kan je in jouw favorieten spelers, teams en toernooien terugvinden.