Nederland in Davis Cup uit tegen Tsjechië

Het Nederlands Davis Cupteam speelt in het weekend van 31 januari tot en met 2 februari 2014 een uitwedstrijd tegen Tsjechië. De speelstad en ondergrond worden op 8 november bekendgemaakt.

Nederland speelde in de historie één keer eerder tegen het onafhankelijke Tsjechië, dat momenteel eerste staat op de Davis Cup-ranglijst. In 2006 verloor Nederland met 4-1 in de Groenoordhallen in Leiden in een play-offduel voor de wereldgroep van de Tsjechen.

Tsjechië, dat altijd kan rekenen op de deelname van zijn topspelers Tomas Berdych en Radek Stepanek, won de Davis Cup in 2012 en gaat in november op voor titelverdediging op bezoek bij Servië in Belgrado.

Davis Cupcaptain Jan Siemerink: 'Uit tegen Tjechië, de finalist van dit jaar en aanvoerder van de Nations Ranking betekent een zware klus voor ons. Aan de andere kant, als team zijn we absoluut verder dan in 2009 en we willen ons graag meten met de beste landen. Met Tsjechië als tegenstander is dat een enorme uitdaging!'

Nederland doet in 2014 voor het eerst mee in de wereldgroep van de Davis Cup sinds 2009. Toen was Argentinië in de eerste ronde te sterk en volgde er degradatie na een nederlaag tegen Frankrijk.

De volledige loting voor de werelgroep is als volgt:

Tsjechië - Nederland
Japan - Canada
Duitsland - Spanje
Frankrijk - Australië
VS - Groot-Brittannië
Argentinië - Italië
Kazachstan - België
Servië - Zwitserland

Word abonnee van ons magazine TENNiS en ontvang korting of kies een welkomstgeschenk.abonnement tennis.nl
Dunlop Natural tennis

Tennis videos

LIKE TENNiS.nl op Facebook


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van TENNiS.nl en blijf op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen in binnen- en buitenland.